Categorie: Waterzuivering / slib

Hier vindt u een overzicht van enkele van onze referenties van industriële geurbestrijding in de categorie waterzuivering.

Klik hier om te vergrotenNabij eigen afvalwater-zuiverings-installatie (pharmaceutische industrie): voor de behandeling van de lucht in én buiten het gebouw van de afvalwater-zuivering is één installatie geïnstalleerd.
Eén verstuiver behandelt de geur afkomstig van de slibindikker en vier verstuivers behandelen de ruimte waar de kamerfilterpers staat.
Vijf andere verstuivers zijn buiten geplaatst en neutraliseren de geur van het slib.

Lees meer: Stankoverlast wegnemen bij waterzuivering

Klik hier om te vergrotenMet behulp van 35 stuks verstuivers wordt de geur welke wordt ontwikkeld aan de vijzels, zandvang en voorbezinkbekken aanzienlijk gereduceerd naar de omgeving toe.

De installatie wordt aangestuurd door een temperatuur sensor, zodat de verstuivers alléén dan werken bij een temperatuur boven de 21 °C.
Lees meer: Geurverwijdering bij een waterzuivering (overheid)

BiorotorBij het reinigen van tankauto’s wordt afvalwater dat hierbij vrijkomt geleid door een biologische waterzuivering (biorotor) welke dit reinigt.

In de beluchtingstank van de zuivering komt H2S en NH3 geur vrij welke middels vier stuks verstuivers en enzym ontgeuringsproduct EC250 wordt geneutraliseerd.Lees meer: Stank waterzuivering wegnemen (biorotor)

klik hier om te vergrotenAfgas welke uit een eigen waterzuivering periodiek vrijkomt, dient effectief ontgeurt te worden. Om een goede behandeling van het afgas te realiseren zijn 5 stuks mistventilatoren op de loopbrug gemonteerd, welke product Ecodor EC250 vernevelen.
Hiertoe vindt een goede ontgeuring van het afgas plaats, alvorens de lucht in het immessie gebied (in dit geval een woonwijk) terechtkomt.Lees meer: Geurbestrijding bij waterzuivering varkensslachterij

{youtube}HgD70zAXeKk{/youtube}

Slib, afkomstig van waterzuivering (overheid) wordt in containers opgeslagen.
Daar gedurende het vullen van de slibcontainers deze niet afgesloten kunnen worden, en vanwege het feit dat deze buiten staan opgesteld, treden soms hoge belastingen aan geurstoffen op. Om deze geuren te neutraliseren, wordt middels 6 stuks persluchtverstuivers, welke boven elke container zijn gemonteerd de stank behandeld.
De verstuivers vernevelen een Ecodor EC250 : water oplossing in een mengverhouding van 1:250.

Lees meer: Stank van afvalwaterzuiveringsslib neutraliseren

Klik hier om te vergrotenBij de 'eigen' waterzuivering van een bedrijf dat afval verwerkt treden op onregelmatige tijden hoge belastingen aan geurstoffen op.

Om gedurende deze piek van hoge geurbelasting de via het afdak uittredende lucht te neutraliseren, wordt middels 12 stuks perslucht verstuivers de stank behandeld.

De verstuivers vernevelen een Ecodor EC250 : water oplossing in een mengverhouding van 1:250.Lees meer: Geur verwijderen bij waterzuivering

klik hier om te vergrotenGedurende het storten van rioolslib in twee stuks slibbunkers, komen hoge concentraties aan geurcomponenten vrij.
De lucht wordt middels afzuigventilatoren onder in de bunkers afgezogen.
Op het moment dat de deksels van de bunkers geopend worden, schakelt de Ecodor ontgeuringsinstallatie automatisch in, om vervolgens na een vooraf ingestelde tijd weer automatisch uit te schakelen.
Beide bunkers werden voorzien van 3 stuks verstuivers, die vervolgens de hoeveelheid geurcomponenten tot een acceptabel niveau neutraliseren.

Lees meer: Geurbestrijding bij slibdrogerij

T. 010-2481122
info@ecodor.nl
Bezoekadres:
3e Industriestraat 23G
3133 EJ Vlaardingen

Copyright © Ecodor